Tankefeltterapi (TFT) som et supplement.

TFT er udviklet til, helt uden bivirkninger, at nulstille reaktioner fra nervesystemet samt gamle følelser, som irrationelt er til stede i situationer hvor de ikke burde. Dvs. når vi mærker en reaktion i kroppen i en given situation hvor vi rationelt godt ved, at vi ikke burde reagere. Reaktionen kan f.eks. være nervøsitet, hjertebanken, svedige håndflader, søvnløshed, hurtigt og overfladisk åndedræt osv. Vi er alle et produkt af vores oplevelser igennem livet, men nogle gange fejlkodes vores oplevelser og kroppen tilknytter dem en reaktion fra nervesystemet og eller en bestemt følelse. Det hedder et traume. Traumer kan være både store men også små og uskyldige. Fælles for dem er, at de ligger og blokerer og kommer til at påvirke hvordan vi har det og reagerer i bestemte situationer senere hen i livet.

Eksempler på traumer som TFT har stor succes med at behandle:

Via let banken på bestemte energipunkter samt målrettede hjerneøvelser, går TFT ind og opløser ubehaget ved disse traumer. Mindet forsvinder ikke, det er meget vigtigt at pointere, det er altså kun ubehaget i kroppen forbundet med mindet som TFT arbejder med og fjerner. Tit sker det, når et ubehag er opløst, at et nyt dukker frem. Det kan være forbundet med samme oplevelse men være en anden følelse/reaktion. Hvis det sker, arbejder vi med det nye ubehag. Der kan godt komme flere forskellige følelser frem når vi arbejder med et givet traume, og det er derfor meget vigtigt at du er tro imod det du mærker undervejs og fortæller om det. Selvom ordet "terapi" indgår i TFT behøver det ikke være det. I de tilfælde hvor man ikke har lyst til at tale om ens traume, virker behandlingen lige så godt som hvis man forklarede alt i detaljen inden, blot man fokuserer på ubehaget imens behandling står på.En behandling tager mellem 5 – 15 min

Jeg anvender den oprindelige form for Tankefeltterapi som Dr. Callahan udviklede (læs mere om historien bag, længere nede på siden). Ved hjælp af muskeltest af armen finder jeg den unikke kode af punkter i den præcise rækkefølge for det givne problem til den enkelte person. Jeg tester, og leder efter reverseringer i energisystemet og korrigerer for dem undervejs i behandlingen, hvis de opstår. En reversering er en forstyrrelse i energisystemet som kan give en fejlagtig konklusion på, at en behandling er lykkedes. Ved at teste for reverseringer opnår man altid klarhed over, om nervesystemet er blevet nulstillet for det givne tankefelt. Hvis der er reverseringer til stede som ikke bliver korrigeret, kan der aldrig opnås helbredelse. Herhjemme i Danmark er jeg én af de eneste der anvender den oprindelige form for Tankefeltterapi som Dr. Roger Callahan udviklede.

Jeg laver altså IKKE det mere udbredte EFT, som er en afart af TFT, hvor de samme punkter bankes i samme rækkefølge ligegyldigt hvad problemet er, og hvilken person det er, og hvor der heller ikke specifikt korrigeres for reversinger.

Teoretisk uddybning af TFT

Hjernen styrer kroppen via nervesystemet i alt fra bevægelser, sanseindtryk, fordøjelse, udskillelse af hormoner (følelser), passiv vejtrækning, hjertefunktion osv. osv. Nervesystemet er opdelt i to systemer: det vi selv kan styre (det somatiske nervesystem) og det vi ikke selv kan styre (det autonome nervesystem) Det autonome nervesystem har to mekanismer: kamp/flugt (det sympatiske nervesystem) og ro/hvile (det parasympatiske nervesystem). Der kan gå ged i det autonome nervesystem som gør, at hjernen aktiverer kamp/flugt mekanismen unødvendigt hvilket skaber stress i kroppen. Som navnet antyder, er det rigtig smart at kroppen aktiverer det hvis vi møder en bjørn i skoven og skal løbe for livet (høj puls, svedige håndflader så vi kan kravle i træer, udskillelse af adrenalin og cortisol så vi kan løbe hurtigere og længere, hurtig vejrtrækning for bedre iltoptagelse etc.) men altså ikke hvis vi skal holde en tale, ud at flyve, ser en lille edderkop eller ikke kan overskue sin nuværende livssituation. I hjernen sidder der en lille kerne kaldet mandelkernen. Heri lagres de følelser som er koblet til forskellige erindringer. Det er derfor du kan få samme følelse frem ved enten at tænke på et ubehageligt minde eller når du oplever noget der minder om det. F.eks. hvis du som lille fik skældud af en autoritet der skabte frygt i dig, vil du typisk undgå konfrontationer med autoritære mennesker senere i livet så du undgår den ubehagelige frygtfølelse fra dengang. Et traume lyder for mange som noget skelsættende, men det kan sagtens være noget som umiddelbart virker uskyldigt og som man slet ikke tillægger den store værdi. Et lille traume kan dog på samme måde som et stort, fejlkode kroppens reaktion på en given situation. Når vi så oplever situationen igen, eller én som minder om den, reagerer kroppen samme måde som første gang. Nogen kan genkende at bare tanken om en bestemt situation kan sætte et ubehag i gang, mens andre skal ud i situationen før de mærker ubehag. TFT arbejder med begge dele og det er ikke et kriterie for en succesfuld behandling, om man mærker et ubehag ved at tænke på en given situation eller ej.

Sådan forløber en TFT behandling

Vi starter altid med en snak om hvad dit problem er og hvordan det er opstået. Under hele behandlingen skal du tænke på problemet så kroppen ved hvad der skal behandles. Hvis du ikke har lyst til at tale om det går vi blot igang med behandlingen. Armen testes og jeg finder frem til hvilke punkter din krop vil tappes på, ift. dit ubehag. Dernæst udøves forskellige øvelser for hjernen, bl.a. via øjnene, som stimulerer den forreste og bagerste hjernehalvdel, samt højre- og venstre hjernehalvdel. Punkterne tappes igen og der afsluttes med endnu en øjenøvelse. Kroppen testes undervejs om den er reverseret. Hvis den er, korrigeres der for det.

Historien bag

TFT blev opfundet af den amerikanske psykolog Dr. Roger Callahan tilbage i 1980. Han var godt træt af at snakke med sine klienter uden det rigtig hjalp på deres problemer. Det var ikke fordi han var en dårlig psykolog, hans venteliste blev faktisk længere og længere med årene, men han var bare ikke tilfreds med de resultater han opnåede. Han begyndte i stedet at studere akupunktur og kinesiologi, bl.a. var han meget interesseret i hvordan kroppen reagerer på følelser igennem energisystemet (meridianbaner). Det gik op for ham, da han pludselig kurerede en klient for svær vandskræk ved blot at banke under øjet, at man kunne påvirke kroppens uhensigtsmæssige reaktioner via energisystemet. Sidenhen udviklede og finpudsede han en metode som kunne hjælpe i alle de tilfælde hvor nervesystemet er fejlkodet.